Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ajudant els fills a triar estudis

Article orientació

Fins a quin punt podem els pares ajudar els fills en la tria d’estudis? Com podem fer-ho respectant la seva forma de ser i de fer?

A aquest article del Diari del Vallès, la periodista Lara López recull la conferència que vaig fer a pares de Sant Cugat a l’Institut Arnau Cadell sota el paraigua organitzatiu de l’associació EdBuilding.

Algun dels punts destacats a l’article són els següents:

  • Davant la situació actual de crisi econòmica i l’alta taxa d’atur, els pares han de deixar de banda el missatge pessimista de que no trobaran feina i de la difícil situació del mercat laboral, “animant als joves a tirar endavant i ajudar-los a buscar allò que els agradi, per tal de motivar-los a esforçar-se en els seus estudis”.
  • És freqüent que els progenitors tinguin idees de quin tipus de feina els agradaria pels seus fills i, a vegades es llencen comentaris que, sense voler, poden generar-los pressió o bloquejar-los. Per exemple, dir que una determinada professió té poques sortides laborals, quan no sabem com serà el canviant mercat laboral d’aquí a uns anys.
  • El diàleg amb els adolescents s’ha d’afrontar d’una manera o d’una altra segons el seu caràcter. Per exemple, animant-los a decidir per ells mateixos i donant-los responsabilitats si són persones (massa) tranquil·les o ajudant-los a posar sentit comú si són de caràcter canviant.

Clica aquí per veure l’article.