Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Educant en el diàleg: Les Reunions Familiars

Diàleg respectuós a casa

Un punt en el que tots els pares i les mares estaríem d’acord és que la comunicació amb els fills és la base de la relació familiar. I molts també coincidiríem en que això és més fàcil de dir que de fer.

Us proposo un mètode concret i efectiu per facilitar el diàleg a casa: Les reunions familiars.

Cal establir una metodologia estructurada per reunir-nos tots i poder parlar dels temes que ens preocupen. L’experiència indica que el diàleg anirà millor si marquem una agenda, una data, i respectem unes normes bàsiques.

A continuació en teniu algunes pistes.

Abans de res, hem de saber esperar per tal de tocar els temes difícils en moments on estiguem calmats. Voler arribar a acords o comentar amb calma temes complicats en calent és molt difícil. Pengem un full a la nevera per apuntar (tots i cadascú de la família) els temes que volem parlar.

Convoquem una reunió setmanal, un dia i hora on tots estiguem d’acord, per parlar dels temes importants. Igual que a la feina convoquem reunions per als temes importants, a casa també ho podem fer!

Per part nostra, els adults, hem de tenir una actitud d’humilitat. Quantes vegades els joves es queixen de que no els escoltem, que només volem sermonejar, que no els deixem parlar, que sempre pensem tenir la raó… El primer pas per a un diàleg potent és oblidar el nostre rol de pares i escoltar d’igual a igual. Descobrirem que els nostres fills poden aportar solucions alternatives i, el que és més important, que s’hi involucraran més perquè n’han estat co-autors.

Com ho veus? T’animes a provar-ho?

Si vols saber més del tema, pots escoltar aquest programa de ràdio al respecte.