Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“T’estimo” i els Whatsapps

Whatsapp i t'estimo

Les tasques que marca el coach han de deixar sense alè al client, però mai vaig imaginar que dir “T’estimo” als seus pares fos un exercici gairebé impossible per a alguns dels “meus” joves.

Per sort, la aplicació Whatsapp pot ajudar en l’educació emocional …

La tasca que fa por als adolescents

En la meva tasca professional com a coach he jugat amb els meus clients, els he fet centenars de preguntes potents, he dansat amb la seva canviant manera de veure el món, he hagut de autogestionar les meves emocions (de vegades a flor de pell per la meva condició de pare) , hem negociat tasques més o menys complicades … i he descobert que hi ha una tasca que és la que genera habitualment més queixes entre els meus clients adolescents.

Sí, les tasques que marca el coach han de deixar sense alè al client, però mai vaig imaginar que dir “T’estimo” als seus pares fos un exercici gairebé impossible per a alguns dels “meus” joves. “No és el moment”, “No s’ho han guanyat”, “No sé com fer-ho”, “No m’hi sento capaç”, “No puc tornar a parlar-los … encara”, … Hi ha excuses de totes les formes i colors!

La por a ser vulnerables

Quan la motxilla del nostre bagatge familiar pesa massa, se’ns fa complicat gestionar les emocions. Ens sentim vulnerables si descobrim el nostre cor obertament: tenim por que ens facin mal. Preferim estar a la defensiva, instal·lar-nos en la crítica o el menyspreu, mostrar la nostra indiferència … abans d’afrontar la realitat per construir alguna cosa diferent i millor.

Els emojis de WhatsApp com a educadors

Descobrir les pròpies emocions és el primer pas imprescindible per gestionar-les. I aquí entra en joc una eina perfecta: Whatsapp. Amb les seves icones (emoticones / emojis) ens obre la porta a la reflexió sobre com ens sentim i sobre com volem comunicar-ho. Amb les seves icones ens dóna via lliure per explorar, per guanyar informació, per mesurar i definir costat dels nostres clients què senten.

I des d’aquí, amb aquest treball previ ja realitzat, la tasca ja sembla més realitzable …

(Gràcies J. Gottman per aclarir els 4 genets de les relacions!)