Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

El smartphone contra el lideratge personal

Captura youtube TIC i lideratge

Si entenem el lideratge personal com agafar les rendes de les nostres pròpies experiències, de les nostres decisions, de la forma de relacionar-nos personalment i professionalment, descobrirem ràpidament un gran enemic: la tecnologia.

La reflexió d’avui arriba per un vídeo, que podeu veure a continuació d’aquest text. Ens fa veure com I-Pod, I-Pad, I-Phone, selfies,… són, totes elles paraules egocèntriques, basades en el “Jo” (“I” en anglès). I per tant, allunyades del lideratge com sempre l’hem entès a l’Escola de Lideratge: generós, orientat als altres, transformacional.

Anant una mica més enllà, la tecnologia com sovint la utilitzem ens allunya també del nostre propi lideratge: perdre hores de son per acabar de veure una sèrie al tablet, perdre hores de feina per estar a l’ordinador pendents de les xarxes socials, deixar d’estudiar un examen per poder contestar els whatsapp que ens arriben…

El líder d’avui ha de ser conscient dels riscs de la tecnologia. De com aquesta l’allunya de la plenitud personal. I saber dir “no” als excessos.

(Publicat originalment al blog de l’Escola de Lideratge Social de Catalunya)