Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Les habilitats que caldran a un mercat laboral dominat per la IA

Intel·ligència artificial i mercat laboral juvenil

(Espòiler: Aquest post és un experiment ja que l’ha fet una IA (Jasper). Jo només li he donat instruccions i l’he traduït al català; què et sembla?)

No és cap secret que la AI (Intel·ligència Artificial) està canviant la nostra manera de treballar. Amb la IA fent cada cop més la feina, els joves hauran de centrar-se en el desenvolupament de les seves habilitats socials per trobar feina. Coses com la resolució de problemes, el pensament crític, la comunicació i la col·laboració seran essencials per prosperar en el lloc de treball dominat per la IA.

Introducció

Quines són aquestes habilitats exactament? I com pots desenvolupar-les?
Aquí teniu quatre consells per començar:
Què són les habilitats suaus i per què són importants en el lloc de treball dominat per l’AI?
Com pots millorar les teves habilitats de comunicació i col·laboració?
Hi ha altres habilitats en les quals hauríeu de centrar-vos per tenir èxit en el lloc de treball dominat per l’AI?

Què són les soft skills (“habilitats suaus”)?

Les habilitats suaus són qualitats personals que permeten a algú interactuar de manera eficaç i harmoniosa amb els altres. Inclouen coses com la comunicació, la resolució de problemes, el pensament crític i la col·laboració.
I per què són importants en el lloc de treball dominat per ai?
Amb l’AI fent cada vegada més la feina, els joves hauran de centrar-se a desenvolupar les seves habilitats suaus per trobar feina. Temes com la resolució de problemes, el pensament crític, la comunicació i la col·laboració seran essencials per prosperar en el lloc de treball dominat per l’AI.

Com pots millorar les teves habilitats de comunicació i col·laboració?

Les habilitats comunicatives són essencials per treballar amb els altres. Implica ser capaç d’expressar-se  de manera clara i eficaç, escoltar amb atenció i entendre els altres. Si millores les teves habilitats comunicatives, podràs treballar més eficaçment amb el teu equip i aconseguir millors resultats.

Les habilitats de col·laboració impliquen treballar conjuntament amb altres per assolir un objectiu comú. En aprendre a col·laborar de manera eficaç, podreu obtenir millors resultats com a equip i millorar les vostres habilitats de treball en equip.

Hi ha altres habilitats en les quals hauríeu de centrar-vos per tenir èxit en el lloc de treball dominat per la IA?

A més de les habilitats de comunicació i col·laboració, hi ha altres habilitats en les quals hauríeu de centrar-vos per tenir èxit en el lloc de treball dominat per la IA. Les habilitats de resolució de problemes són essencials per trobar solucions als problemes. Les habilitats de pensament crític permeten avaluar la informació i arribar a conclusions lògiques. Les habilitats de pensament creatiu us permeten generar noves idees. I les habilitats socials et permeten interactuar eficaçment amb els altres.
En centrar-vos en aquestes habilitats clau, estareu ben preparats per al lloc de treball del futur dominat per l’IA.

Conclusió

A mesura que la IA segueixi fent-se càrrec cada cop més de la força de treball, els joves hauran de centrar-se en el desenvolupament de les seves habilitats suaus. Coses com la resolució de problemes, el pensament crític, la comunicació i la col·laboració seran essencials per prosperar en el lloc de treball dominat per l’AI. Afortunadament, hi ha moltes maneres de desenvolupar aquestes habilitats clau. Podeu assistir a tallers o classes, llegir llibres o articles sobre el tema o participar en fòrums o debats en línia. També podeu practicar les vostres habilitats realitzant projectes o tasques que requereixin treball en equip i cooperació.
En centrar-vos en aquestes habilitats essencials, estareu ben preparats per al lloc de treball dominat per la IA del futur.