Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Si estic bé, lideraré bé

Llibertat

Quan parem atenció en les qualitats dels líders, sovint ens meravellen les seves capacitats relacionals o habilitats tècniques. I passem per alt una part fonamental: el seu equilibri personal.

Per a poder liderar, cal que una persona estigui bé amb ella mateixa. Permeteu-me utilitzar la metàfora d’un cotxe: oi que les quatre rodes han de ser de la mateixa mida si volem desplaçar-nos eficientment? Doncs tots nosaltres, per poder liderar eficientment, hem de mantenir l’equilibri en 4 àrees:

– El Cos: L’eina bàsica. Un cos ben descansat incrementa la seva creativitat, segons els estudis, en un 30%. Un cos que fa exercici regularment genera més defenses contra l’estrés i està més sa.
– El Cervell: Com alimentem el nostre cervell? Coneixem l’efecte sobre el nostre cos de menjar únicament “fast food”, però rarament ens plantegem l’efecte de veure certs programes de televisió o navegar sense fi per la xarxa.
– El Cor: Les nostres emocions poden ser una autèntica muntanya russa si no les gestionem bé. I per fer-ho, calen relacions sanes. Complim la nostra paraula? Som fidels als nostres éssers estimats? Somriem?
L’Esperit: També anomenat “els nostres valors”, “l’essència”… Fins a quin punt estem connectats a qui som realment? O deixem que les circumstàncies dirigeixin la nostra vida?
Com més a prop estiguem de l’equilibri, millor serà el nostre lideratge. Ho comprovem? Per on començaràs?

(Publicat originalment al blog de l’Escola de Lideratge Social de Catalunya)

Il·lustració: Alicia Teba