Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Per a què serveix el coaching de joves?

Il·lustració Coaching a Joves

El coaching, tant per a joves com per a la resta d’edats, busca provocar el canvi que volen en les seves vides.

Què treballa el coaching?

El Coaching té molts beneficis per als joves, perquè treballa tres àrees molt importants per a ells:

  • Un millor autoconeixement (valors, emocions, interessos, punts forts…) que dóna una nova perspectiva dels temes a treballar.
  • Una definició clara d’objectius personals i el corresponent pla d’acció personalitzat amb accions concretes per assolir-los.
  • La motivació i el seguiment necessari per a convertir aquest pla en realitat.

Què en treuen el joves?

A partir d’un procés de coaching, els joves poden obtenir beneficis com els següents:

• En casos de timidesa exagerada, nervis i bloquejos durant els exàmens, problemes de relació o comunicació: Reforcen la seva autoestima i augmenten la seva autoconfiança, doncs descobreixen els seus punts forts i hi construeixen al damunt.
• Quan se senten desmotivats, sigui per una tria d’estudis equivocada, per una visió negativa del futur, per haver repetit curs… podran trobar l’automotivació i millorar el seu rendiment, doncs veuran noves perspectives i definiran nous objectius en base a com són ells realment.
• Si no saben què volen fer en el futur (estudis, carrera professional…), el Coaching els ajuda a descobrir com ser protagonistes de la seva vida, passant a prendre decisions amb més criteri i a actuar de forma
més responsable i coherent amb els seus valors i interessos.
• En el moment d’entrar al mercat laboral, o de canviar d’escola, podran treballar en les seves àrees de millora i potenciar els seus punts forts. Així se sentiran més preparats i segurs.