Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mantenir-nos adolescents per poder liderar

Liderant sent Adolescents

Quan ens fem grans, sovint ens queixem de sentir-nos estancats, d’una rutina diària que ens oprimeix, o de la manca de noves relacions personals interessants. Perdem l’espurna, i la nostra vida no és com ens agradaria. I des d’aquestes sensacions és molt difícil poder liderar-se un mateix o, encara més complicat, liderar un equip.

La proposta d’avui és que tots ens tornem una mica ADOLESCENTS. L’objectiu? Poder liderar millor. Sorprenent? No del tot…

Durant l’adolescència hi ha quatre qualitats que es disparen a la nostra ment, i que amb els anys podem anar perdent:

– Implicació social, creant noves relacions personals gratificants: Fa gaire que no t’esforces a fer noves coneixences, a participar en nous grups?

– Augment de la intensitat emocional, vivint amb entusiasme: Fins on impliques les teves emocions en els projectes? Fa gaire que no dius (de tot cor) “això és fantàstic!”?

– Cerca de noves sensacions, que ens fan sentir connectats i vius: Mantens aquella facilitat teva per riure?

– Experimentació creativa a partir de les noves formes de raonament, més conceptuals i abstractes: Qüestiones el statu quo, o fas les coses “com sempre s’han fet”?

Si ens desconnectem de l’adolescència, ens desconnectem també d’una vida plena i d’un lideratge ric en relació personal, en implicació, en emocions i en innovació.

Sigues sempre, en aquests aspectes, adolescent!

(Inspirat per “Brainstorm”, de D. J. Siegel)

Publicat originalment al blog de l’Escola de Lideratge Social de Catalunya