Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prepara’t per a la Selectivitat (vídeo)

Prepara la Selectivitat

Els exàmens de les PAU (Proves d’Accés a la Selectivitat) o Selectivitat porten a molts estudiants al seu límit físic, emocional i intel·lectual. Per això és necessari tenir eines que els ajudin a mantenir l’equilibri personal i els permetin donar el millor d’ells mateixos.

Les 6 “C” de la Selectivitat

A aquest vídeo, gravat en directe a l’escola Súnion de Barcelona, hi trobareu un resum de la xerrada que vaig fer.

Les 6 “C” que anomeno “bàsiques per a la Selectivitat”, i que es van treballar a la sessió, són les següents:

  • “C” de “Com estic?“: Avaluar quin és l’estat emocional que tens davant del repte de les PAU, per tal de poder treballar-lo.
  • “C” de “Com vull estar?”: Visualitzar amb quin ànim vull fer les proves, de forma que quan m’hi trobi físicament tingui recursos per estar tranquil i concentrat.
  • “C” de “Cuidar-me”: Adonar-me’n de quina àrea meva he de treballar mentre preparo la Selectivitat. Pot ser el cos, el cervell, el cor/relacions o el meu interior/renovació (veure el meu post “Si estic bé, lideraré bé“). I definir tasques concretes per assolir-ho.
  • “C” de “Com em parlo a mi mateix?”: Es refereix a prendre consciència de les coses que em dic jo mateix per poder plantar-hi cara i no deixar-me enfonsar.
  • “C” de “Colzes”: L’esforç intel·lectual és imprescindible, tot i que sovint la mandra ens el fa deixar per més tard. Marcar les prioritats clares és fonamental aquestes setmanes, i la prioritat principal ha de ser donar el màxim en la preparació de la Selectivitat.
  • “C” de “Companys”: Plantejar-me si la gent amb la que em relaciono aquests dies és la més adient, i si cal que parli amb el meu entorn per permetre un clima més propici a l’estudi. Trobaràs més referències al tema, tot i que enfocat a un altre públic, a aquest programa de ràdio:

Així, fent una broma homòfona, les “6 ‘C'” s’acabaran convertint en “Sí, sé” …